The Work, door Marianne van der Meer

Hoe doe je dat, vrij en ontspannen in het leven staan, dealen met wat op je pad komt, een prettige relatie onderhouden met jezelf en anderen?
Ongeacht leeftijd, religie, afkomst, … The Work (Inquiry-based Stress Reduction) werkt voor iedereen die met een open blik naar zichzelf wil kijken. Het is een persoonlijk onderzoek van stress, zonder motief of aannames vooraf. Het krijgt betekenis door jouw antwoorden en voorbeelden.
The Work is een simpel meditatie-protocol van vier vragen en omkeringen, met twee werkbladen waarmee je gedachten ordent en onderzoekt.

‘…‘Lijden is een keuze’, zegt Katie. Als we stress voelen – variërend van een licht onbehagen tot intens verdriet, woede en wanhoop – kunnen we er zeker van zijn dat er een specifieke gedachte is die onze reactie veroorzaakt, of we ons er bewust van zijn of niet. De manier om een einde aan stress te maken, is de achterliggende gedachte te onderzoeken, en iedereen kan dat zelf doen met een velletje papier en een pen.’

Op 20 januari om 20.00 houden we een online lezing en mini-workshop over the Work door Marianne van der Meer. Meld je aan en krijg op 20 januari de toegangscode tot de zoom-omgeving. Kosten: € 5,-- per persoon.

In deze mini-workshop kun je The Work ervaren en oefenen, daarvoor nemen we een situatie met een voor iedereen bekende gedachte: Hij/zij begrijpt mij niet.
Daarbij komen o.a. aan bod: fysieke en emotionele impact van een gedachte, het verschil tussen illusie en realiteit, ‘body follows mind’ en wat het betekent mentaal in andermans zaak te zitten.

Heb je nog geen ervaring met zoom? Om 20 januari om 19.30 gaan we proefdraaien. Kun je kijken of je het werkend krijgt.

(De foto hierboven is Byron Katie, gemaakt van haar boek)

Meld je aan

2e persoon