De Nutteloze avond

Het allereerste Kunst- & Filosofiecafé Doetinchem wordt gehouden op 10 oktober 2017 in

Wielercafé Parijs is nog ver

Het thema is: De Nutteloze Avond

Wat kun je verwachten?
Een lezing, een mini-workshop, een gesprek, een optreden met muziek, een verhaal.

Over nutteloze kunst en filosofie. Over kunstenaars en filosofen die zich nutteloos voelen.
Over de vreugde die je kan ervaren als je even nutteloos bezig kan zijn.
En wellicht over het samen beleven van onze nutteloosheid tijdens 'De nutteloze avond'.

In de geweldige setting van 'Parijs is nog ver'.

De bijeenkomst duurt 1,5 uur, met daarna de gelegenheid tot napraten en naborrelen.

Inloop is vanaf 19.30. We starten om 20.00.

Met oa:

Firma Weijland ( Muziektheater)

Firma Weijland schreef de afgelopen jaren onnodig veel gedichten en bundelde deze in Nieuwkijken, daarnaast schreef ze vergeefs een Novelle: Walsen.
Zinloze bezigheden die nodeloos deden grinniken. Volkomen overbodig speelde de firma veertig maal de vruchteloze voorstelling Walsen.

Komt allen teksten en liederen tevergeefs aanschouwen op 10 oktober om 20.00 bij de Nutteloze Avond van het Kunst- & Filosofiecafé Doetinchem.

Wouter Blacquière ( De 18 minuten man )

De 18 Minuten Man geeft elke 18e van de maand om 18.18 uur een 18 minuten presentatie over een boeiend mens, een boeiende gebeurtenis of een boeiend idee. Wie zit daar nou op te wachten? Daarbij besteedt hij ook nog eens onnodig veel tijd en energie aan de voorbereiding. Tijd en energie die hij veel beter aan andere zaken kan besteden.
Op 10 oktober houdt hij een volkomen overbodig verhaal over nutteloosheid, waarbij het hem niet zal lukken om niets nuttigs te zeggen. Hij heeft geprobeerd om een nutteloos verhaal voor te bereiden, maar tevergeefs...

Caroline In't veld ( communiceert met muziek )

Caroline in't Veld communiceert met muziek en heeft normaalgesproken overal een passend antwoord of lied op. In dit geval maakt ze een uitzondering. Ze heeft geen idee wat ze komt spelen, welke relevantie dat heeft, en of er echt iemand blij van wordt. Misschien houdt u wel niet van accordeon, zo vreest zij. En meer van die gedachten die ook niet erg zinvol zijn als je er toch al bent met een accordeon. Op 10 oktober speelt ze in ieder geval voor haar eigen lol, want wat moet je anders als muzikant op een zinloze avond.

Ad de Haas

Bij Ad de Haas is in de loop der jaren het fenomeen stilte en de werking hiervan steeds meer zijn aandacht gaan vragen. Het stil zijn in combinatie met stil zitten wordt vaak betiteld als niets doen of als nutteloos gekwalificeerd. Is dat zo of moeten/kunnen we daar ook op een andere manier naar kijken. Op de 10e oktober neemt hij u mee op een korte reis.

Jeroen Gasseling ( muziek op teksten van Emily Dickinson)

Bij tijd en wijle bekruipt me een gevoel van nutteloosheid. Ik weet niet of ik dat moet toeschrijven aan mijn muzikant zijn, het een gevolg is van mijn karakteropbouw, of dat dit toch eigenlijk wel een meer algemeen menselijke trek is. Hoe dan ook, de zin en onzin van dit soort beschouwingen daargelaten, kom ik graag enkele van "mijn liedjes" spelen op "De Nutteloze Avond". Het zijn gedichten van Emily Dickinson die ik op populaire wijze zal verklanken (zang en gitaar). In het niet ondenkbare geval dat we in een vacuüm terecht dreigen te komen, zou ik er een schepje bovenop kunnen doen met een Fly Me To The Moon van Sinatra of Bowie's Space Oddity. Ik hoop dat we zo aan het eind in een toestand van genoegzame gewichtloosheid als nuttelozen de nacht tegemoet kunnen treden.

 

Prijs: 10 eur, incl 2 consumpties.
Spinbaan 21c
Doetinchem

Facebook : https://www.facebook.com/events/348425222244719

Verspil een paar uur en een paar euro en kom naar 'De nutteloze avond'.

Luister het radiointerview op Optimaal FM