• De Lege Avond

De Lege Avond

De vijfde speciale avond van het Kunst- & Filosofiecafé Doetinchem wordt gehouden op 10 oktober 2019 in

Wielercafé Parijs is nog ver

Het thema is: De Lege Avond​ 

Niksigheid, niet-weten, ledigheid, de stilte in jezelf, existentiële leegte, zen.
Er zijn vele avonden te vullen met leegte. Wij doen er slechts 1: 10 oktober 2019.

In de geweldige setting van 'Parijs is nog ver'.

Wat kun je verwachten?
Nou, niks natuurlijk. En wellicht daarbij nog een lezing, een mini-workshop, een gesprek, een optreden met muziek, een verhaal.

Met onder andere

Ria Tuenter vertelt over dementie. Door openhartig te schrijven over de omgang met haar moeder die aan dementie lijdt, merkte Ria hoeveel dit losmaakt bij de lezers van haar verhalen. ‘Vaak zijn mensen ontroerd en herkennen de situaties die ik beschrijf. Voor hen is het een steuntje in de rug.

Met mijn boeken hoop ik ook op meer begrip voor mensen met dementie. Ze zijn namelijk niet gek, ze leven alleen in een andere wereld dan de onze. En als je meegaat in hun belevingswereld, kun je samen nog mooie momenten beleven; niet alleen verdrietige, maar zeker ook vrolijke’, vertelt Ria.

Lex van Vorselen woont in Zelhem. Hij is gefascineerd door stilte, zingen en de combinatie ervan. Hij heeft zijn roots in de Indiase spirituele traditie van de advaita vedanta. In zijn project Garden of Silence organiseert hij zang- en klankmeditaties en andere stilte-activiteiten.

Lex (van de Garden of Silence) over zingen vanuit de leegte: "Wij brengen een ode aan de stilte door samen te zingen. De klanken hebben geen voorgeschreven vorm en laten wij vanzelf ontstaan. Onder het motto: de mooiste klanken ontstaan uit het lege niets."

van Piekeren schreef "Een Liedje Dat Nergens Over Gaat".Hoe toepasselijk voor De Lege Avond.

van Piekeren is een Nederlandstalige band, opgericht door zanger en naamdrager van de band Jan van Piekeren en gitarist Johan Fransen. De muziek van de band laat zich omschrijven als melodische (akoestische) theaterpop waarin de gitaarpartijen van Johan Fransen hun duidelijke stempel drukken op de muziek. De melancholische teksten, met een dramatische (en vaak humoristische) ondertoon en de rauwe, doorleefde stem van Jan van Piekeren vormen een uniek geheel.

Gerrit Geuvers is de bekende uitbater van het Wielercafé 'Parijs is nog ver'.

Maar wat is nou zíjn verhaal? Hij vertelt over je leegrijden voor een ander, en over de leegte na een wielercarriere in de schijnwerpers. Fietsen is bij uitstek een activiteit waar het gaat om het proces in plaats van het doel. Is er wel een doel?

De bijeenkomst duurt 2 uur met daarna de gelegenheid tot napraten en naborrelen.

Inloop is vanaf 19.30. We starten om 20.00.

Prijs: 10 eur, incl 1 consumptie.
Spinbaan 21c
Doetinchem

Oh, we vieren op 10 oktober tevens het tweejarig bestaan van het Kunst- & Filosofiecafé!