Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

De Gebroken Avond

Het vierde Kunst- & Filosofiecafé Doetinchem wordt gehouden op 10 oktober 2018

Het thema is: De Gebroken Avond

We moeten eens praten. Zo gaat het niet langer. We hebben er een zooitje van gemaakt. Van relaties dus. 40% van de huwelijken eindigt in een scheiding. Maar hoeveel van die overgebleven 60% hadden beter wél kunnen scheiden? Van de samenwonenden zijn niet eens cijfers. De impact op al die levens is enorm, niet het minst op die van de kinderen.

Terug naar vroeger willen en kunnen we niet. Maar hoe dan wel? Wat klopt er niet aan onze verwachtingen? Wat ZIJN relaties eigenlijk? Wie zijn wij en wat doen we met elkaar? En voor hoe lang?

Vele vragen die een antwoord nodig hebben. Om onszelf en onze relaties beter te begrijpen.

Wat zou jij je kinderen vertellen over wat een relatie eigenlijk is, en wat ze daarin kunnen verwachten?

Praat mee op De Gebroken Avond.

Wat kun je verwachten?
Een lezing, een mini-workshop, een gesprek, een optreden met muziek, een verhaal.
De bijeenkomst duurt ong 2,5 uur, met daarna de gelegenheid tot napraten en naborrelen.

 • Liesbeth Jansen is theologe.

  In haar proefschrift onderzoekt ze de verhouding tussen liefdesrelaties en religie. Als het over de liefde gaat, gebruiken we allerlei termen die oorspronkelijk een religieuze context hadden. Woorden als overgave, paradijs en vervulling. Hebben we God vervangen door relaties? En is zo'n relatie daar wel geschikt voor?

 • Caroline in't Veld en Johan Fransen zijn een lied schrijversduo. Ze hebben samen inmiddels 2 albums uitgebracht met vrij werk, en de derde met voornamelijk werk geschreven in opdracht komt in december dit jaar uit. De titel van het album is "vals paradijs". Dat kan haast niet toepasselijker op een kapotte avond.

 • Maria Mazarakis, socioloog en inspiratievrouw van het Inspiratiehuis Arnhem weet met haar verhalen altijd weer de harten van haar publiek te raken;
  "Ik schrijf over het leven en over hoe het onderwerp, in dit geval relaties, het huwelijk, een scheiding mij in mijn persoonlijke leven raken.
  Ieder heeft zijn eigen levensverhalen, eigen beren en veren op zijn of haar pad. Door mijn verhaal te vertellen komen ook die verhalen, de verhalen van de luisteraars tot leven. Dat vind ik fijn!".
  Haar verhaal begint met de zinnen

  Liefde is...
  Liefde is... voor altijd samen zijn
  Dat klinkt redelijk maar slaat nergens op

 • Jan Swagerman heeft als coach en trainer gedurende vele jaren zich bezig gehouden met het gebruik van verhalen voor zeer uiteenlopende groepen zoals voor managers, kerken, musea en bij ouderen. Hij daarover schreef een aantal boeken; studeerde sociale wetenschappen, creatieve therapie en werkte lang als welzijnswerker.
   

  Het verhaal gaat verder, ook na de gebrokenheid.
  Steeds weer gaat het daarbij om de keus tussen nostalgie of het actief werken aan transformatie en op zoek naar een nieuw happy end. Daartoe is die veilige ruimte nodig vol woorden die nieuwe hoop en inspiratie geven en waar iedereen er zijn mag met verhaal; hoe gebroken ook. Het Verhaal mag verder gaan, ook deze avond…

 • Axel Rooze. "Ik ben geboren in 1984, en studeerde maatschappelijk werk & dienstverlening, klinische en gezondheidspsychologie en klassieke theologie. Momenteel werk ik als predikant geestelijk verzorger in de gehandicaptenzorg. In 2016 heb ik binnen een internationale tantraschool met succes een cursus gevolgd voor docent left hand tantra. Met onze nieuw opgezette school ACTS wil ik in de toekomst de christelijke spiritualiteit met tantrische technieken verbinden.
   

  Ik wil het publiek vertellen over hoe tantra een manier kan zijn om tot heelheid te komen. Ik zal iets vertellen over mijn eigen kennismaking met tantra, en over de manier waarop ik er nu en ion de toekomst mee omga."

Inloop is vanaf 19.30. We starten om 20.00.

Prijs: 10 eur
De Gruitpoort
Hofstraat 2
Doetinchem
(Het Kunst- & Filosofiecafé gaat een keer vreemd, dit keer in De Gruitpoort)

Ticket kopen: https://www.gruitpoort.nl/events/1912/de-gebroken-avond.html
Facebook: https://www.facebook.com/events/267554023855488/

Het schilderij bovenin is van Le Sommeil (Slaap) Salvador Dali uit 1937