Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

De 18 Minuten Man: De laatste jaren van Abraham Lincoln

Hoe ga je ermee om als iemand een andere kijk op de wereld heeft dan jij?

Op 4 maart 1861 wordt Abraham Lincoln verkozen tot president van de Verenigde Staten van Amerika. Op dit moment heerst er grote, politieke verdeeldheid in het land. In de aanloop naar de verkiezingen toe is Lincoln een relatief onverwachte kandidaat. Maar hij wordt gezien als de beste persoon om de verschillende wereldbeelden met elkaar te verzoenen.

Vijf weken na de verkiezing van Lincoln start de Amerikaanse Burgeroorlog. Wat in eerste instantie een klein en kort dispuut lijkt, groeit uit tot een bloedige patstelling zonder einde in zicht. Pas vier jaar later eindigt de burgeroorlog met de overgave van generaal Robert E. Lee in Virginia.

Vijf dagen daarna, op Goede Vrijdag 14 april 1865, probeert Abraham Lincoln voor het eerst weer een beetje te ontspannen. Hij gaat samen met zijn vrouw Mary naar het theater. Daar wordt hij doodgeschoten door de beroemde acteur John Wilkes Booth.

De laatste jaren – en de dood – van Abraham Lincoln zijn innig verbonden met de burgeroorlog. Wat speelt er in het 19e–eeuwse Amerika dat leidt tot deze oorlog? Wat is de rol van Abraham Lincoln in dit conflict? Waarom ziet John Wilkes Booth het als enige oplossing om Lincoln te doden? En hoe ga jij ermee om als iemand een andere kijk op de wereld heeft dan jij?

Wielercafé Parijs is nog ver
Spinbaan 21c
Doetinchem

20 mei
18.00 uur tot 20.30 uur

Vrije entree, een vrijwillige gift wordt op prijs gesteld + optioneel € 7,50 maaltijd
Wanneer je mee wil eten, graag even aanmelden voor zaterdag.

https://de18minutenman.nl/de-laatste-jaren-van-abraham-lincoln/

Facebook: https://www.facebook.com/events/2042874992638728/