Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

De 18 Minuten Man: Bobby Fischer

Wat betekent sport voor jou?

In de zomer van 1972, midden in de Koude Oorlog, zit iedereen aan de buis gekluisterd. Mensen nemen vrij van werk, verzamelen zich in kroegen of buiten op straat voor televisies in etalages van warenhuizen, of gaan naar Times Square in New York om op enorme schermen live te volgen wat er gebeurt. Waar kijken al die mensen toch naar?

Zij kijken niet naar het laatste nieuws over de Vietnamoorlog. Zij kijken ook niet naar de laatste ontwikkelingen in Noord-Ierland of in het Watergateschandaal. Nee, zij kijken naar een schaakwedstrijd die in IJsland wordt gespeeld.

De charmante, excentrieke en eenzame Bobby Fischer uit Amerika neemt het op tegen de vriendelijke, gevoelige en geniale Boris Spassky uit de Sovjet-Unie. Al 24 jaar domineert de Sovjet-Unie de schaakwereld. Maar daar komt in 1972 een einde aan. Bobby Fischer verslaat in zijn eentje Boris Spassky, die een heel team aan grootmeesters, coaches en assistenten om zich heen heeft.

Hoe krijgt Bobby Fischer dat voor elkaar? Waarom wil iedereen dat zien? Wat maakt dat de Sovjet-Unie zo goed is in het produceren van geniale schakers? En wat gebeurt er verder met Bobby Fischer? Is denksport eigenlijk wel een sport? Wat betekent sport voor jou?

Wielercafé Parijs is nog ver
Spinbaan 21c
Doetinchem

19 augustus
18.00 uur tot 20.30 uur

Vrije entree, een vrijwillige gift wordt op prijs gesteld + optioneel €7,50 voor de maaltijd.
Wanneer je mee wil eten, graag even aanmelden tot en met zaterdag.
Let op: het eten is om 17.30.

https://de18minutenman.nl/bobby-fischer/

Na afloop gaan we schaken in het wielercafé.