Boekpresentatie 'Dwaalgast' door Thera Rasing

Het boek verhaalt over een antropologe die naar Zambia emigreert voor haar droombaan als universitair docent. Ze heeft precies wat ze wil: interessant werk, een groot huis in een mooie omgeving in een land en cultuur waar ze zich thuis voelt. Totdat ze Alick tegenkomt.
Ze voelt aan dat hij niet goed voor haar is. Maar heen en weer geslingerd tussen verliefdheid, verlangen naar genegenheid, en twijfels, is ze niet in staat los te komen van Alick, die haar bedreigt en chanteert. Door een serie inbraken in haar huis, zonder een spoor van braak, een mysterieuze ziekte, ernstige slechtziendheid, en verlies van geld vreest ze gek te worden. Op haar werk lopen de spanningen hoog op. Ze verliest haar baan en haar huis en kan moeilijk weer aan de slag komen. Zonder reden verbreken vrienden hun band met haar, zelfs haar hartsvriendin Tessa keert zich van haar af, Er wordt gesuggereerd dat er hekserij in het spel is. Ze wuift dit weg, ervan overtuigd dat dit niet bestaat, hoewel de Zambiaanse samenleving hiervan doorspekt is.
Alles heeft ze verloren: ze is zichzelf kwijtgeraakt, de hoop en het vertrouwen in een toekomst. Ze geeft zich over aan mysterieuze rituelen. Bestaat hekserij dan toch?
Een fascinerend verhaal, dat extra indruk maakt omdat het op ware gebeurtenissen en ervaringen berust.

Thera Rasing is cultureel antropoloog, gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze woonde ruim twintig jaar in Zambia, waar ze werkte als universitair docent, onderzoeker en consulent voor diverse internationale ontwikkelingsorganisaties. Ze publiceerde drie wetenschappelijke boeken en veel artikelen in wetenschappelijke  tijdschriften, drie gedichten in de gedichtenbundel Afrika en Afrika, en een column in De Taalzaal columnbundel van Sevenart. Dwaalgast is haar eerste roman.

Momenteel heeft ze een praktijk voor healing, rituelen en zingeving, waar ze verschillende (Afrikaanse) vormen van individuele healing geeft en workshops in rituelen.

Het boek ‘Dwaalgast’ is te koop voor 21,50 euro op de boekpresentatie, bij de lokale boekhandel en bij uitgeverij Elikser, www.elikser.nl  

15 augustus om 15.00 uur.
Kasteel de Kelder
Kelderlaan 11
7009 BV Doetinchem

Aanmelden verplicht: