Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Avond van Verhalen: Lex van Vorselen met De Stiltetuin

Ruim 2 jaar hebben we vrijwel elke maand een nieuw verhaal mogen horen van de 18 Minuten Man. Vanaf dit jaar brengt hij het tempo terug tot 1 nieuw verhaal per 3 maanden. De ruimte gaan we opvullen met nieuwe verhalen van nieuwe mensen. Elke maand een bijzonder verhaal van een bijzonder persoon. Het kan een verhaal zijn die door de spreker is gemaakt, of een verhaal die veel voor hem/haar betekent. De rest blijft vergelijkbaar. Na het verhaal komt er een vragenrondje en daarna een nagesprek over een onderwerp die samenhangt met het verhaal van de avond.

De eerste Avond van Verhalen is op 21 januari 2020.

Op de eerste Avond van Verhalen deelt Lex van Vorselen zijn verhaal met ons.

Lex woont in Zelhem. Hij is gefascineerd door stilte, zingen en de combinatie ervan. Lex heeft zijn spirituele roots in de oosterse wijsheidstradities van het boeddhisme en hindoeisme, met name de advaita vedanta. In 2004 schreef hij een sprookje over zijn spirituele zoektocht die twee decennia in beslag nam. Centraal in het sprookje staat de ontmoeting met zijn spirituele held Ramana Maharshi. Deze bekende advaita leraar leefde van 1879 tot 1950 in het Zuid Indiase Tiruvannamalai.

Ramana Maharshi droeg zijn inzichten vooral over door middel van de stilte. Hij vroeg degenen die hem in zijn ashram opzochten, stil te zijn en hem aan te kijken. In die ontmoeting in stilte, ervaarde je voor een moment wie je werkelijk bent. Het zaadje was gezaaid. Problemen vielen stil. Daarvoor in de plaats kwam een gevoel van intens geluk en vrede.

De titel van het sprookje is: De Stiltetuin.

Nagesprek: Wat betekent stilte voor jou?

Wielercafé Parijs is nog ver
Spinbaan 21c
Doetinchem

21 januari
18.18 uur tot 20.18 uur (inloop van 18.00)

Entree is een vrijwillige bijdrage ( ter indicatie: 5 euro )